Amandel paddenstoel
Herkomst De Amandelpaddenstoel groeit in Brazilië en Argentinië onder tropische omstandigheden. Op zeer kleine schaal wordt de Amandelpaddenstoel nu ook in Nederland geteeld. De Amandelpaddenstoel is een trage groeier met een beperkte opbrengst. De paddenstoel groeit op compost (mengsel van paardenmest, stro gemengd met kuikenmest en gips) dat is afgedekt met een laagje dekaarde.
Omschrijving De Amandelpaddenstoel heeft een karakteristieke vorm, die lijkt op een grillig gevormde champignon. De hoed is bruin in verschillende kleurnuances. De steel is wit en afhankelijk van het ras dikker en langer dan die van de witte champignon. Het vruchtvlees is stevig. De Amandelpaddenstoel heeft een ‘hoge droge stof –gehalte waardoor deze weinig vocht loslaat tijdens de bereiding. Amandelpaddenstoelen zijn er ook in gedroogde vorm.
Smaak & Toepassingen Deze heeft een smaak die je bijna niet kunt geloven zo uitgesproken. Als je hem bakt is het net of je een fles Amaretto openmaakt.
Let op: deze soort wordt in Nederland maar door 1 teler geteeld en kan dus niet gegarandeerd geleverd worden.
|